Начална страницаЗа НасПоръчка на книгиПосоката на КъблеВръзкиВъпроси и Контакти
 
 
НАЙ  ВАЖНАТА ЗАПОВЕД
 

След приемането на Исляма най-важната заповед е намазът. Да се кланя пет пъти на ден намаз е Алахова заповед за всеки мюслиманин. Некланенето е голям грях. А в мезхеба Шафи е кюфр.

За да се кланя правилно намазът трябва да се знаят наезуст някои определени сурета, аети и молитви, които се четат при кланяне. Тях може да ги научи мюслиманинът от добре подготвен ходжа с правилно произношение.

За правилно четене на Куран'ъ керим, трябва да се посещават курсовете по Куран'ъ керим. Мюслиманинът трябва непременно да знае да чете  Курана, и е необходимо да научи и децата си.

Не е възможно да се напише Куран'ъ керим с други букви, освен арабски. Трябва да се чете оригиналният. Прочитането на Куран'ъ керим е много лесно. Пейгамберът ни “саллаллахю алейхи ве селлем” в един свой хадис-и шериф заповядва следното: “Онези, които учат децата си да четат Куран'ъ керим или ги изпращат да научат това при специални ходжи, за всяка научена буква от Курана, получават толкова севаб, все едно, че са  посетили свещенното Кябе десет пъти . В деня на Къямета на главата му ще се постави корона. Всички хора ще му завиждат”.

Аллахю теаля след като ни дари с истинска вяра, да ни направи такива, които да научат правилно намаза и да извършват благодеяния. Амин!

 
Дата на обновяване
13 Temmuz 2024 Cumartesi
Всички материали в нашия сайт са подготвени да бъдат от полза на хората.
Всеки може да се възползва от тях както желае без да търси разрешение за това,
при условие да запази оригиналната им форма.
Направи Начална страница   |    Добави към Любими   |   Share Сподели
Брой посетители


Hosted by Ihlas Net